Masopustní hody v Happy Staru - pátek

V pátek 1. 2. 2008, v podvečer, jsme se v hotelu Happy Star sešli s milovníky dobrého jídla a dobrého pití na předprogramu masopustního hodování. Předprogram jsme vymysleli hlavně pro ty, kteří nechtějí velmi brzy ráno vstávat a vydávat se na cestu a samozřejmě i pro ty, kteří si prostě chtějí užívat krás života a čerpat jeho pozitiva plnými doušky.
V 18: 00 hod jsme zahájili Menu jen pro tento den. Menu, které nenajdete v žádné další nabídce Zážitkové gastronomie, menu, které kombinuje klasická "vařená" menu s procházkou světem sýrů. Během večera jsme ochutnali:
CAMBOZOLA, KIWI Aurelius 2006 výběr z hroznů „Znovín Gallery“
POLDER BLANC KOZÍ, NASHI Ryzlink vlašský 2006 jakostní „Malý vinař“
ČABAJSKÉ PAPRIKY Pečené dlouhé tenkostěnné papriky plněné sýrovou směsí a pikantní čabajskou klobásou.
Muller Thurgau 2003 pozdní sběr „Znovín Gallery“
Chardonnay 2005 pozdní sběr „Znovín Gallery“
ROQUEFORTOVÝ CHŘEST Čerstvý chřest zapečený sýrem s modrou plísní.
Sauvignon 2006 výběr z hroznů
Zweigeltrebe 2006 rosé
PENE S LAHŮDKOVÝM RAGOUT A KUŘECÍMI ŠNEKY Pikantní zeleninové ragout na kvalitních těstovinách zdobené kuřecími šnečky.
Modrý Portugal 2005 jakostní
SAINT AGUR, MODRÉ HROZNY Rulandské modré 2003 výběr z hroznů „Malý vinař“
OLD AMSTERODAM, MANGO Pálava 2006 moravské zemské „Malý vinař“
HRUŠKOVÝ ZÁVIN SE SKOŘICOVO-VANILKOVOU OMÁČKOU Listový závin netradičně naplněný dušenými hruškami, brusinkami a mandlemi, přelitý skořicovo-vanilkovou omáčkou.
Tramín 2003 výběr z hroznů „Malý vinař“
Ve 22:00 hod program pokračoval masopustními bublinkami v bazénu
Ve ztemnělém bazénu osvětleném pouze svitem svící jsme podávali 4 sklenky sektu v kombinaci s drobnými sousty ve formě kanapek.
TUŇÁKOVÉ KANAPKY Znovín Classic Brut
KANAPKY S LOSOSOVÝM KAVIÁREM Znovín de Lux Brut
KANAPKY S UZENÝM LOSOSEM Znovín de Lux Claret
Znovín Classic Demi-červený
A krátce po půlnoci už nebyl čas na hrdinství, bylo třeba skočit do postýlek a dobře se "připravit" na ráno.
![]() |