Masopustní hody v Happy Staru - sobota
sobota 2. 2. 2008

V 8:00 hod jsme se téměř všichni sešli na zahradě hotelu, kde již čekali mistři řezníci s pašíkem a zahájili zabíjačku. Pašíkovi se moc z ohrádky nechtělo, kvičel, jako by měl snad jít na porážku. Slabší část osazenstva utíkala za roh, ostatní alespoň drželi řezníkům palce. Hodně také záleželo na tom, jak se kdo již stihl posilnit. My jsme měli připravenou slivovici hned na uvítanou (dle tradice na lačný žaludek) "do jedné i do druhé nohy". Ale značná část hostů se vybavila ještě svými láhvemi slivoviček z nejrůznějších koutů republiky, které bylo nutno překoštovat. Troufám si tvrdit, že tolik kořalky jsem po ránu ještě nikdy nevypil.
Následovala snídaně v hotelové restauraci a po ní zabíjačka na vlastní oči v hotelové zahradě. Mistři cechu řeznického se snažili, drhli, opalovali, bourali, porcovali a vařili a my jsme konzumovali svařené víno, domácí vinný punč, slivovičky, koláče a cukroví. Harmonikář k tomu hrál lidové písně, zpívalo se a bylo veselo. Z kuchyně dorazil mozeček na krajících chleba a na gril jsme z právě poraženého čuníka hodili vepřové steaky a játra na česneku. Krsásná svačinka.
Ve 13:00 hod pokračoval den zabíjačkovým obědem, během kterého jsme si probrali veškeré masopustní tradice a zvykosti. Podávala se:

ZABÍJAČKOVÁ POLÉVKA SVĚTLÁ I TMAVÁ Svatovavřinecké 2006
OVAR S KŘENEM A HOŘČICÍ André 2002
ZABÍJAČKOVÝ GULÁŠ Zweigeltrebe 2002
KOLÁČE, KÁVA

Po velmi krátkém, tříhodinovém odpočinku přišla v 17:30 zabíjačková večeře, která měla na řadu hostů zdrcující účinek. A to jsme přitom podávali pouze:

DOMÁCÍ SÁDLO A ŠKVARKY, CHLÉB s Aurelius 2007 pozdní sběr
SVĚTLÁ TLAČENKA s Muller Thurgau 2007 svatomartinské
JITRNICE s Rulandským šedým 2007 pozdní sběr
ZELENINOVO MASOVÝ ASPIK se Sauvignon 2007 pozdní sběr
JELÍTKA s Irsai Oliver 2007
DOMÁCÍ UZENÉ se Svatovavřineckým 2007 svatomartinské víno

Posledním bodem programu byla od 20:15 hod Masopustní maškarní zábava
I přes značný stupeň "přežrání" se spolu se skvělou cimbálkou podařilo vytáhnout všechny masky na taneční parket. Při tanci a zpěvu čas krásně ubíhá a trochu i tráví, takže noční pečínka z mladého vepřového nakonec přišla k duhu.

Krátce po půlnoci jsme ukončili šestnáctihodinový maraton jídla, vína a zábavy. Tak zase za rok ...

 podívejte se na fotogalerii
 
 
Aktuální novinky 
Valentýnská párty

Proběhla v hotelu Happy Star podíveje se na reportáž...


k vínu patří sýr
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS