Velká Vánoční cesta do historie

















Po dvou vánočních výletech do zahraničí, se tentokrát vypravíme do minulosti. Připravili jsme pro Vás setkání s pokrmy, které na Štědrý den vařily babičky našich babiček svým šlechtickým zaměstnavatelům. Setkáte se tak s klasickou kuchyní starého mocnářství rakousko–uherského.
Recepty jsou skutečně připravovány dle nejstarších postupů, bez použití moderních gastronomických přípravků, základů a
dochucovadel. Většina z pokrmů se připravuje dlouhou řadu hodin. Věřte tomu, že výsledná chuť za tu práci stojí.
V duchu nostalgie a všech vánočních tradic se ponese celý večer.
Firemní klientelu prosíme o velmi brzkou rezervaci termínů.


13:00 – 16:00 – příjezd a ubytování v hotelu

13:00 – 17:45 procházky, koupání v bazénu, využití wellness, posezení ve sklepní vinárně

18:00 – 20:30 Velké Vánoční menu

slavnostní defilé kuchařů s velkou, pravou, staročeskou vánočkou s mandlemi, lískovými oříšky, rozinkami a kandovaným ovocem, tradiční vídeňský vinný punč
Lidové vánoční zvyky na živo - rozkrojte si s námi své jablíčko či hoďte škrpálem...

Znovín De Lux Claret Brut

TATARSKÁ HRUŠKA zcela nezvyklé spojení tatarského bifteku z hovězí svíčkové, portského vína a opečené marinované hrušky. V receptáři nejmenovaného hradu zůstalo po tureckých nájezdech.
Kerner 2007 výběr z hroznů, Hnanice, „Malý vinař“

Rulandské bílé 2007 pozdní sběr, Šobes

KRÁLIČÍ DIVOKÁ ROLÁDA. Víte co s králíkem, když v kotci zdivočí? Dejte ho do rolády! Kořenová zelenina, borůvky, portské víno a staré, dobré, koření, vše dle hraběcího lesníka.
Ryzlink rýnský 2005 pozdní sběr, Šobes

Sauvignon 2007 pozdní sběr, panenský, „Malý vinař“

MEDAILONKY Z JEHNĚČÍHO HŘBETU. Nejedli jste dosud jehněčí? Ode dneška budete! Po dlouhém marinování ve skvělé marinádě a pěti hodinové přípravě omáčky se očištěný hřbet jen tak lehce a krátce osmahne do růžova… Podáváme s domácími pečenými brambory na sádle a rozmarýnu.
Sauvignon 2006 pozdní sběr „Malý vinař“

Frankovka 2004 jakostní „Malý vinař“

SRNČÍ HŘBET PO STAROČESKU. Zcela nedostižná kombinace pečeného křehkého srnce s domácí slaninou ve smetanovo-vinné omáčce s brusinkami a pečenou kořenovou zeleninou. Podáváme s domácími špekovými knedlíky.
Rulandské modré 2003 výběr z hroznů „Malý vinař“

Merlot 2006 výběr z hroznů „Malý vinař“

PRAVÉ DOMÁCÍ LÍVANEČKY podávané s horkými švestkovými povidly, zdobené hruškovými křížalami a zakysanou smetanou, sypanou strouhaným mandlovým marcipánem.
Chardonnay 2005 výběr z bobulí, Vrbovec

20:30 – 23:30 hod společné posezení u vánočního cukroví a u cimbálu
se zpěvem koled a starých písní.
Všichni účastníci obdrží texty nejznámějších koled, aby se mohli připojit ke sboru.

Aby se Vám lépe vánočně rozjímalo, dostanete od nás láhev vína. Vždy 1 láhev pro jeden pár.

Bonusový program – pro nespavce – hodinové PŮLNOČNÍ KOUPÁNÍ v hotelovém bazénu.
Příplatek 200 Kč/os.

následující den dopoledne
– snídaně, volný program, procházky po okolí, využití wellness


Cena za 1 osobu zahrnuje 1 nocleh v dvoulůžkovém pokoji se snídaní, využití wellness, kompletní menu včetně popsaných vín a popsaný program. Cena: 2 888 Kč.



 objednávejte přímo tady
Aktuální novinky 
Snoubení vín a pokrmů v Táboře

25. 3. v rámci Táborského festivalu vína speciální šestichodové menu dvanáct degustačních vzorků vín od předních českých a moravských vinařů ...


E-shop se značkovými kabelkami a taškami
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS