Zážitková gastronomie ve svatomartinském hávu


Ke speciálnímu svatomartinskému menu jsme připravili nejen Svatomartinská vína ze Znovínu Znojmo, která jsou vyškolena přímo pro tento den, ale také sérii mladých vín přímo z výroby. Kdo nepřijel, může jen a jen litovat. Ve společnosti mladých vín jsme během večera podávali:

DOMÁCÍ DRŮBEŽÍ VÝVAR S DOMÁCÍMI NUDLEMI Velmi silný domácí husí vývar s domácími nudlemi, čerstvou zeleninou, drůbkami a masem.

BRAMBOROVÉ LOKŠE PLNĚNÉ PEČENÝMI HUSÍMI JATÝRKY NA CIBULCE S JABLKY Tenké bramborové placky pečené na tálu, plněné gurmánskou směsí z uzeného, husích jater a jablíček pečených na cibulce.

PEČENÁ KROCANÍ PRSÍČKA SE SLANINOU VE ŠVESTKOVÉ OMÁČCE. Kousky krocaních prsíček obalené v domácí anglické slanině, opečené do zlatova s omáčkou ze švestkových povidel jemně zjemněnou smetanou.

DOZLATOVA PEČENÁ HUSIČKA PO STAROČESKU Zlatavá husička plněná jablky podávaná na červeném a bílém zelí s opečenou cibulkou, s bramborovým a špekovým knedlíkem.

MORAVSKÉ PŘESŇÁKY PLNĚNÉ MÁKEM A PŘELITÉ POVIDLY. Bramborové taštičky s mákem a povidly, přelité voňavým sádlem.
(už ne s vínem, ale s voňavým domácím višňovým likérem)

Po večeři nastoupil cimbál a další baterie mladých, voňavých vín. Prostě oslava svatého Martina, jak má být.



 podívejte se na fotogalerii
 
 
Aktuální novinky 
Snoubení vín a pokrmů v Táboře

25. 3. v rámci Táborského festivalu vína speciální šestichodové menu dvanáct degustačních vzorků vín od předních českých a moravských vinařů ...


VINUM LAUGARICIO
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS