Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zrůžovělé České Budějovice

Další díl největší prezentace sektů, frizzante a růžových vín se odehrál v Clarion Congress Hotelu České Budějovice. Sál byl zaplněn v maximálním počtu určenému pro tuto gastronomicko-vinnou akci.

V rámci Dnů v růžovém pořadatelé prezentují 180 růžových vín a klaretů přihlášených do soutěže JAROVÍN ROSÉ 2019 a také 70 sektů a frizzante z jarní části hodnocení KRÁL VÍN České republiky 2019. Pořadatelé tradičně doplňují prezentaci vín o vhodná gastronomická sousta a v řadě případů i o představení zcela nových či neznámých produktů s víny se skvěle snoubících.

Na Dnu v růžovém tak kromě skvělých českých a moravských vín bylo k ochutnání skvělé pětichodové menu šéfkuchaře hotelu Filiipa Starého: 

  • Bylinkové bliny s růžovým kaviárem a koprovým creme fraiche
  • Telecí tataráček na topince z domácího chleba
  • Mečoun pečený na růžovém víně s tomatovým ragú
  • Pečené skopové karé na rozmarýnu a kořenové zelenině s bramborovo škvarkovým knedlíčkem
  • Tvarohové cherry nočky s vanilkovo - višňovou omáčkou

O pitný režim se, jako vždy, stará nejčistší voda AQUILA.

Samostatnou ochutnávku svých sýrů nabídla usměvavá sýrařka, kterou vyslala jihočeská populární mlékárna MADETA.

Velmi očekávaná je soutěž o nejrůžovější pár, který vyhrál karton růžového frizzante z VINAŘSTVÍ VAJBAR. Ale v Budějovicích zdaleka nevyhrával jen nejrůžovější pár. Všichni přítomní, kteří přišli na akci v růžovém oblečení alespoň na horní polovině těla, získali zdarma vstupenku na prohlídku VINAŘSTVÍ VAJBAR spojenou s degustací. A další byli odměnění při losování tomboly.

A pochopitelně, že KRÁL VÍN České republiky opět myslí na potřebné. Pomáhá ženám s rakovinou prsu, na všech Dench v růžovém můžete přispět pacientskému sdružení žen s rakovinou prsu - Mamma HELP. V Budějovicích každý přispěvatel obdržel jako poděkování speciální domácí buchtu z kváskového těsta s růžovou posypkou z pražské pekárny a restaurace ESKA, dvojnásobného držitele BIB Michelin. Šestice šťastlivců, kteří si vybrali z pekáče buchtu ořechovou, získala navíc láhev růžového vína. Vybrané částky zveřejníme po rozpečetění kasiček.

Chtěli byste také ochutnat? Jednoduché řešení. Jedeme za vámi a těšíme se na setkání:

7. 5.       JAROVÍN ROSÉ ZNOJMO

16. 5.     DEN V RŮŽOVÉM OSTRAVA

18. 5.     DEN V RŮŽOVÉM DĚČÍN

23. 5.     DEN V RŮŽOVÉM PRAHA

8. 6.       DEN V RŮŽOVÉM NA ZÁMKU MĚLNÍK

inzerujte na pravém místě

Fulltextové vyhledání