Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Vinobraní v Rakvicích začalo už 2. září.

Vinařství Vajbar, které obhospodařuje v katastru Rakvic a okolí na 30 ha vinic začalo s vinobraním dříve než v minulých letech. Není to proto, že by byl Bronislav Vajbar tak nedočkavý, že by se nemohl dočkat fyziologicky vyzrálých hroznů. Důvod je jiný – jemně perlivý.

V loňském roce totiž uvedlo Vinařství Vajbar na trh premiérově velmi aromatické a jemně nasládlé frizzante Muškát moravský 2012 kabinetní víno. Bylo přijato s takovým nadšením, že zásoby velmi brzy došly a nyní na něj všichni jen vzpomínají. A proč tedy to předčasné vinobraní? „Hrozny musí mít dostatečnou svěžest a hlavně kyselinu, aby bylo budoucí frizzante stejně dobré, ne-li ještě lepší, než jeho loňský bratříček“ uvádí vinař s rukama po lokty v přepravce voňavých hroznů.  Na závěr ještě dvě dobré zprávy. Po letošním úspěchu počítá Bronislav Vajbar nejen s výrazně větším počtem láhví frizzante z odrůdy Muškát moravský, ale také s premiérovým nabubláním další aromatické odrůdy – Irsai Oliver. Vína by měla být k mání na začátku jara.   

Více obrázků

inzerujte na pravém místě

Aktuality

Fulltextové vyhledání