Vinobraní u Hynka Holánka v říjnu 2005
Tramín je letos skutečně vybarvený a zralý. Ovšm Rulandské šedé si s ním nezadá. Savignon se schovával v listech, ale chuť byla famózní. Nejkrásnější modré hrozny letos připravila Frankovka
Sehraný tým Ivaňských žen hrozny ručně stříhá. Traktor hrozny v násypce sveze těch několikset metrů z vinice ke sklepu. Hrozny padají do letošní Hynkovi chlouby - špičkového odstopkovače, který oddělí šetrně a dokonale kuličky od třapin. Třapiny pod mlýnkem.
Odstopkované hrozny natékají do lisu. Lis je již plný, za malou chvíli začne štrně lisovat. Po lisování se mošt odkaluje. Zatímco všem kaly klesají ke dnu, u Holánků v rozporu s gravitací stoupají na hladinu. A nakonec si můžete změřit cukernatost odkalené šťávy.
Aktuální novinky 
Valentýnská párty

Proběhla v hotelu Happy Star podíveje se na reportáž...


Vína-vinařství.cz – online katalog
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS