ATOMICKÉ VAŘENÍ ANEB OSTRAVSKÉ KREACE
 

Dalším místem, které jsme vybrali pro vaření a focení receptů do naší nové knihy, byl ostravský hotel Atom. Hotel známý svou širokou a vybranou nabídkou vín, milovníkem vína na postu ředitele a skvělou kuchyní v podání šéfkuchaře Otty Kokoszynského. Ředitel hotelu Lubomír Bárta (opravdu jde jen o jmenovce) připravil skvělé přivítání i servis po celou dobu. Kdybychom nebyli tolik unavení po brzkém vstávání a dlouhé cestě, určitě bychom poseděli u vínka déle...

Poprvé se vařili recepty z pera Luboše a některé z oblíbených jídel šéfkuchaře, takže jsem měl poněkud ulehčenou práci dozoru. Na druhou stranu hlídat suroviny z receptu, který neznáte, není nic moc. V jedné ruce papír, v druhé tužka, ve třetí foťák, čtvrtou ostříte ...


Časné vstávání, pondělní porucha zapůjčeného auta a pozdní noční uléhání způsobilo i ne zcela kompletní zabalení pojízdného studia. Naštěstí hotel Atom oplývá šikovnými údržbáři a zásobou nejrůznějších stojanů. Při prvním focení nám praskla důležitá žárovka (a nebyla náhradní) nyní chyběl stojan. Přes nástrahy však stále jdeme k cíli. (trochu mi to připomíná "Přes spáleniště, přes krvavé řeky ...", ale tak hrozné to zase není


Ve třetí sadě pokrmů najdete:

Butterfisch v ořechové krustě
Bruschetty ve třech chutích: carpaccio, helebí krevety, losos, tuňák, saláty…
Domácí ostravske koláčky
Jemné kachní špalíčky dvou chutí
kuřecí stehenní steak plněný tichomořskými krevetkami
Obrácený telecí řízek na bílém i zeleném chřestu
Parfait z foie gras s jablkovým ragout
Srbské kuře
Tartar z tuňáka s celerovým plátkem
Zeleninová roláda z litého těsta
Zvěřinové rolky s trojí přílohou (lišková omáčka)


Sbíhají se vám sliny? Recepty opravdu uveřejníme až v nové knize, ale oblíbené pokrmy Otty Kokoszynského můžete ochutnat v restauraci hotelu Atom už dnes.


 podívejte se na fotogalerii z vaření
 prohlédněte si nové pokrmy ...
 
Aktuální novinky 
Vinum Juvenale 2010

podívejte se na velkou reportáž ze slavnostního večera...


VINUM LAUGARICIO
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS