reportáž z vaření v hotelu Happy Star
 

Prvním z gastronomických podniků, které se v letošním roce podílejí na vzniku Třetí knihy o kráse snoubení vín a pokrmů, je moderní, dva roky otevřený hotel Happy Star. V tomto hotelu začínáme již třetí sezónu Zážitkové gastronomie, společenských večerů, na kterých snoubíme pokrmy uvařené dle receptů z minulých Snoubení s mimořádnými víny Znovínu Znojmo. Na začátek nemohla přijít lepší volba! Hotel najdete nedaleko Znojma, v hraniční obci Hnanice.


Spolu se spoluautorem Lubošem Bártou a asistující Ivou Kováříkovou jsme postavili přenosné fotostudio, domluvili postupy a pořadí jednotlivých pokrmů, i sekvence, ve kterých bude dokumentován výrobní postup. Luboš fotil o stošet, já se snažil být k ruce kuchařům, vysvětlovat své gastronomické myšlenky a postupy v jednotlivých receptech a hlídat, aby na talíři bylo opravdu vše, co recept předepisuje. Kromě jednoho pokrmu se to povedlo! Společně jsme poté zdobili a hledali nejvhodnější úhly záběru pro konkrétní pokrm.


Cože to všechno vzniklo během dvoudenního pobytu v Hnanicích?

Banánová dobrota.
Jehněčí kuličky na tortile.
Královská pomazánka.
Kuře po tisící ... polévka s pečenými kuřecími knedlíčky.
Kuře po tisící ... zapečené bramborové chlebíčky.
Medová roláda s portskou omáčkou a medovým pastyňákem.
Lukulovy papriky.
Pomerančový koláč s lesním ovocem.
Růžové kuličky.
Srnčí pochoutka na smetaně.
Vykulené koule.


Sbíhají se vám sliny? Chcete ochutnat? Na recepty si opravdu budete muset počkat do září, kdy vyjde nová knížka. Některé pokrmy však můžete ochutnat při Zážitkové gastronomii v Hotelu Happy Star už na jaře!


 pokochejte se našimi novými pokrmy
 takto jsme vařili a fotili
 
Aktuální novinky 
Valentýnská párty

Proběhla v hotelu Happy Star podíveje se na reportáž...


Vinum Coeli - Vinařské nebe - Váš ráj na zemi
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS