Zážitková gastronomie 22. 6. - hotel Happy Star

Na konci června jsme se sešli s milovníky dobrého vína a dobrého jídla v hotelu Happy Star na dalším pokračování projektu Zážitkové gastronomie.
Odpoledne jsme se společně vydali na zhruba 2 km vzdálenou vinici Šobes a ochutnali tam 8 vzorků výborných vín, v čele se třemi vzorky šobeskými.
Večer pokračoval snoubením vín a pokrmů v rytmu menu 5 - bílé proti červenému, menu postavené na kontroverzním srovnávání bílého a červeného vína podávaného ke každému chodu. Hosté ochutnali:
ČERSTVÉ KANAPKY Znovín de Lux Claret Brut
ASIJSKÝ SLEPIČÍ SALÁT Slepice, jak ji opravdu ještě neznáte.
Pálava 2006 moravské zemské „Malý vinař“ & Svatovavřinecké 2006 jakostní
ROQUEFORTOVÝ CHŘEST Čerstvý chřest gratinovaný sýrem s modrou plísní.
Sauvignon 2006 výběr z hroznů & André 2002 jakostní „Znovín Gallery“
TOSKÁNSKÝ KRÉM Pikantní hutná zeleninová polévka s bylinkami a sýrem.
Rulandské šedé 2005 jakostní & Rulandské modré 2001 jakostní „Znovín Gallery“
KUŘECÍ BALÍČKY SE SUŠENÝMI ŠVESTKAMI Sušené marinované švestky, opečená slanina a aromatický sýr, to vše v balíčku z kuřecího prsíčka, podávané s bramborovým salátem.
Chardonnay 1999 výběr z hroznů barrique „Znovín Gallery“ & Merlot 2006 výběr z hroznů „Znovín Gallery“
MANDLOVÉ PANENKY Vepřová panenka pečená v celku s mandlovou nádivkou podávaná s brusinkovou omáčkou a šťouchanými brambory.
Ryzlink vlašský 2005 jakostní Šobes & Zweigeltrebe 2002 jakostní „Znovín Gallery“
HRUŠKOVÝ ZÁVIN SE SKOŘICOVOU OMÁČKOU Listový závin netradičně naplněný dušenými hruškami, brusinkami a mandlemi, přelitý skořicovo-vanilkovou omáčkou.
Tramín 2003 výběr z hroznů „Malý vinař“ & Znovín Classic Demi-červený
![]() |