jak jsme vařili ve Vinum Coeli
![]() | ![]() | ![]() |
Tentokrát jsme se vloudili do moderní kuchyně rustikálního vinařskéh hotelu Vinum Coeli, který nedávno oslavil první narozeniny. Šikovný architekt ho umístil do objektu bývalého zájezdního hostince, který již před mnoha sty lety nabízel občerstvení znaveným poutníkům na náměstí v Dolních Kounicích. Čekal tu na nás Josef Dufek, velmi úspěšný mladý kuchař a jeho team.
Luboš Bárta musel ještě dopoledne fotit audienci bordeaux na Pražském hradě, takže příprava byla na mně, asistující Kačence a Pepim. Od brzkého ráno jsme nakládali, marinovali a připravovali. Odpoledne dorazil Luboš s Ivou Kováříkovou a vše se mohlo rozjet naplno. Postavili jsme přenosné fotostudio, Luboš fotil, já kybicoval - tedy hlídal technologie, obě dámy pomáhaly, kde mohly.
V druhé sadě pokrmů najdete:
Cheese cake Bayleis
Karamelová panenka na smetaně s bramborovou roládkou.
Limetová krůta v meruňkové omáčce.
Marinované kuřecí steaky se salátem z rýžových nudlí
Medailonky z jehněčího hřbetu
Ostrovní háďátka
Pečené chillies papričky se svíčkovou
Pórková polévka
Špenátové těstoviny Reblochon
Srnčí hřbet po staročesku
Máte chuť? Recepty opravdu uveřejníme až v nové knize, ale některé z pokrmů budou k ochutnání během Májového víkendu v Dolních Kounicích od 16. do 18. května.
![]() ![]() |