Výlet do Jerez de la Frontera
Po úspěchu prvních zveřejněných obrázků Andrejky Krausové jsme sáhli do jejího archívu i pro další.


Vpravo je fotografie s vinem fino - na povrchu vina se spontanne vytvori vrstva kvasinek neboli flor /kvet/, ktery vino zcela oddeli od okolniho vzduchu. V prubehu zrani tyto kvasinky zpusobuji premenu na alkohol a dodavaji vinum jejich typicke aroma. Kvasinky jsou zive organismy, ktere jsou aktivnejsi v lete a slabnou, nebo dokonce odumiraji v zime. To znamena, ze kvet je v zime tenci nez v lete, kdy jsou stare bunky rychleji nahrazovany novymi. Fino je vzdy suche a svezi, s charakteristickou vuni a chuti orechu /mandli, vlasskych orechu/, dreva a floru. Tato vina jsou vynikajici jako aperitiv, ale take vyborne chutnaji k mekkemu syru, bile rybe a chutovkam. Vyborne se kombinuji s uzenym lososem a syrovou sunkou serrano. Piji se pri teplote 10st.C.
/tolik moudra kniha/

 fotogalerie
 
 
Aktuální novinky 
Vinum Juvenale 2010

podívejte se na velkou reportáž ze slavnostního večera...


Už jste byli ve sklepních uličkách?
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS