Valentýnské snoubení vín a pokrmů
 

Letos vyšel svátek svatého Valentýna přímo na sobotu, takže se mohly dít, a také děly věci. S Valentýnskými oslavami se roztrhl pytel a to je velmi dobře. Vždyť každý svátek by měl být příležitostí k posezení s milovanou osobou, odpočinku a radosti.
Z plného pytle pozvánek jsme vybrali Valentýnskou oslavu spojenou s vínem a jídlem, která proběhla na Znojemsku, v hotelu Happy Star. V rámci projektu Zážitková gastronomie, který letos slaví již 4. výročí, tu Branko Černý snoubí pokrmy ze svých knih se speciálními víny Znovínu Znojmo.
V krásně vyzdobeném sálu plným srdíček se při svíčkách sešli zamilovaní různých generací – od nejmladších po pokročilé. První dvě hodiny byly věnovány speciálnímu Valentýnskému pětichodovému menu. S krásným veltlínem zahajovala kuřecí polévka s pečenými kuřecímu knedlíčky, s nasládlým Kernerem přišly zapečené brambory se speciální kuřecí směsí a k Růžovým kuličkách exceloval Semilon. Medová roláda s portskou omáčkou, shi-take a medovým pastinákem byla s černorybízovým a černobezovým Sauvignonem prostě božská a závěrečné hrátky melounu, hrušky v portském s kokosem a pečenými banány byly s bobulovým Chardonnay prostě k nepřekonání.
Večer pak pokračoval srdíčkovou diskotékou s většinou oldies rytmy a řadou soutěží. Úplný závěr obstarala degustace sektů kvašených v láhvi v bazénu a vířivce.



 prohlédněte si fotoreportáž
 
 
Aktuální novinky 
KRÁL VÍN České republiky 2010

nová publikace již vyšla - nechybí vám ve vaší knihovně?...


nová nabídka rozšíøené prezentace na specializovan...
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS