setkání s mladým kuchařským géniem


Všichni kuchaři, které jsme zapojili do našeho projektu jsou špičkami svého řemesla, tryská z nich radost z vaření zhmotnělá do připravených pokrmů, kterými chtějí své hosty nejen nasytit, ale i potěšit. Se všemi se nám krásně vařilo, krásně popíjelo víno a trávil čas. Setkání s nespoutaným živlem, mladým slovenským kuchařem, Braňo Križanem bylo výjimečné. Jeho pokrmy jsou spíše uměleckými díly, však si je také nejdříve nakreslí a podle obrázku teprve vaří...
Braňo vařil ve světě, měl i svou vlastní restauraci, ale dnes spojil své síly s vynikajícím slovenským vinařem Peterem Matyšákem, který provozuje vyhlášený hotel Matyšák na okraji centra Bratislavy. A zřejmě dobře udělal. Fotili jsme v pondělí, kdy v řadě restaurací jen utírají prach. Tato byla narvaná k praknutí již od brzkých raních hodin. Skoro nebylo kde fotit!
Oba pánové již plánují otevření nejlepší a nejšpičkovější restaurace v Bratislavě, která má v plánu získat prvního slovenského Michelina. V euforii, kterou okolo sebe vytvářejí, jim to nejen přeji, ale i věřím.


V Bratislavě jsem naši sbírku pokrmů obohatili o:

Grilovaný candát
Losos s rizotem, kaviár krém
Kuřecí rolka mozzarella bazalka
Husacia pečeň s jablkami a karamelom
Jehněčí harfa s restovanou zeleninou
Jehněčí kýta v alobalu
Jelen s čokoládovou omáčkou
Pirohy so slivkovým lekvárom, makom a strúhankou
Prešporské medailonky, bryndzové pirohy
Srdcový dezert


Až budete mít cestu okolo, určitě se zastavte. I pokud by neměli žádný z těchto pokrmů, určitě si pochutnáte.







.

 pokochejte se našimi novými pokrmy
 podívejte se na fotogalerii z vaření
 
Aktuální novinky 
Snoubení vín a pokrmů v Táboře

25. 3. v rámci Táborského festivalu vína speciální šestichodové menu dvanáct degustačních vzorků vín od předních českých a moravských vinařů ...


E-shop se značkovými kabelkami a taškami
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS