Vinařský Silvestr ve Vinařském nebi.
Stylové rozloučení se starým rokem připravil hotel Vinum Coeli – Vinařské nebe v Dolních Kounicích. Pro milovníky vína a dobré gastronomie připravil vinařskou rozlučku jak se patří. Ve společenském sále hotelu se sešlo přes 70 hostů, kteří společně s vynikající kapelou Šumichrást Malbohár prožili poslední hodiny starého roku a první hodiny nového.
Šéfkuchař hotelu Vilém Harašta, spolu se svým týmem, připravili výborný raut složený z tradičních moravských pokrmů i moderních specialit. Raut byl k dispozici až do ranních hodin a zcela jistě pomohl nejednomu unavenému tanečníkovi.
Publicista a sommelier Branko Černý připravil vinný stůl, na kterém se od večera do rána objevovala pouze osvědčená a zajímavá vína z českých a moravských vinohradů, řada ověnčená cennými medailemi. Během oslav se na stole vystřídalo na 120 druhů vín!
Program potěšil i obdivovatele barmanské free style. Jiří Klopar předvedl své umění, při němž létají láhve, sklenky i kostky ledu proklatě vysoko. Hodinu před půlnocí přišla na řadu instruktáž a ukázka umění zvaného sabráž. Nepředvedl ji nikdo povolanější, než mistryně ČR v této disciplíně Dita Skřivánková. Pochopitelně, že ani půlnoční sekty nemohly být otevřeny nijak jinak, než šavlí. Exekutory se vedle již jmenované Dity Skřivánkové stali Branko Černý a vinařský expert, student Weinakademie v Rustu Milan „Hugo“ Bartošík.
Po půlnočním ohňostroji, který krásně prozářil dolnoukounické náměstí se oslavy ubíraly již vícekolejně. Někteří hosté pokračovali v tanci a ochutnávce vín, jiní si zahráli bowling a ostatní naskákali se sekty do hotelového whirlpoolu. Zkrátka jedinečný vstup do nového roku. A když si k tomu přidáte neuvěřitelnou „protikrizovou“ cenu 990 Kč za vše popsané, můžeme to považovat i za dárek k novému roku a hlavně následování hodný příklad.
![]() ![]() |