Jarní speciální víkend v hotelu Happy Star
 Poslední dubnový víkend patřil v hotelu Happy Star zážitkové gastronomii. Od pátečního večera do nedělního poledne jsme spolu s nadšenými hosty stihli první jarní grilování, degustaci super archívů Znovínu a přehlídku mladých moravských růžových vín.

27. 4. – pátek - Večer plný rosé
Ochutnali jsme ta nejlepší moravská a česká růžová vína, vybraná dle výsledků mezinárodní soutěže Jarovín rosé, v kombinaci se speciální gastronomií. Během večera byla podávána vína Jiřího Horta, Znovínu Znojmo, Vinařské školy z Valtic, pana Šmeráka i nejlepší slovenské víno z Jarovínu. Hosté tak ochutnali championa výstavy i další medailisty. K vínům bylo podáváno následující menu:

POSILUJÍCÍ SALÁT Kompozice kořenové zeleniny s ořechy a rozinkami plněná do paprik a rajských jablíček.
LEHKÝ KUŘECÍ SALÁT Čerstvě připravený salát z grilovaných kuřecích prsíček a ananasu, podávaný na lůžku z čerstvé zeleniny.
JAROSLAVICKÝ KAPR Specialita ze Znojemska – porce kapra pečené v kořenové zelenině a červeném vínu.
KRÁLIČÍ MUSAKA Brambory zapečené s králičím masem, slaninou a smetanou.
POMERANČOVÁ PANENKA Překrásná, voňavá kompozice marinované vepřové panenky, pomerančového salátu a bramborovo-sýrového puré.
LISTOVÝ ZÁVIN S FÍKY Exotická verze babiččina štrůdlu, překvapí i potěší.

Po večeři si všichni zazpívali lidové písně za doprovodu harmoniky.

28. 4. – sobota - velká degustace archívních a raritních vín Znovínu Znojmo v málokdy otevřeném sklepě Rücker
Během degustace v exkluzivním prostředí jsme ochutnali následující:
Muller Thurgau 1992 - Frankovka 1991 - Veltlínské červené rané 1989 - Neuburské 1988 - Rulandské bílé 1988 - Sauvignon 1984 - Veltlínské zelené 1984 -Muller Thurgau 1983 - Sauvignon 1983 - Pálava 1983
Vína byla překvapivě svěží, v krásné a pohodové kondici. Řada z nich stále ještě nebyla na svém vrcholu a mohla by dále ležet ve sklepě.
Po návratu do hotelu a odpočinku ve welnes centru následovalo
první jarní grilování , během kterého jsme si pochutnali na výjimečných vínech Znovínu Znojmo v kombinaci s pokrmy z knih Branko Černého.

ČERSTVÉ KANAPKY Znovín de Lux Claret Brut
Ryzlink vlašský 2006 pozdní sběr „Malý vinař“
GRILOVANÝ CANDÁT Servírovaný na kompozici čerstvých listových salátů s medovo-vinnou omáčkou.
Chardonnay 2005 pozdní sběr „Znovín Gallery“
Sauvignon 2006 výběr z hroznů
GRILOVANÁ KUŘECÍ PRSÍČKA Podávaná na grilované cuketě s tomatovo-rozinkovou omáčkou a šponami parmezánu.
Zweigeltrebe 2006 rosé
Cabernet Sauvignon 2006 výběr z hroznů rosé „Znovín Gallery“
GRILOVANÁ ŠPIKOVANÁ PANENKA Vepřová panenka špikovaná domácím uzeným masem, podávaná se švestkovou omáčkou.
Rulandské modré 2003 výběr z hroznů
Frankovka 2004 jakostní „Znovín Gallery“
KRÁLOVSKÝ ŠPÍZ Jehla z marinované svíčkové a vepřové pečeně se slaninou, cuketou a mini rajčaty přelitá voňavou omáčkou ze sýra s modrou plísní.
Syrah 2003 moravské zemské „Malý vinař“
André 2005 pozdní sběr
MÁTOVÉ PALAČINKYZcela nečekaná chuťová kompozice palačinek s čerstvou mátou v těstě a višňové náplně.
Tramín červený 2003 výběr z hroznů „Malý vinař“

A jak to vše vypadalo vizuálně? Podívejte se na fotogalerie! Chcete zažít něco podobného? Vyberte si některý z dalších termínů!

 fotogalerie
 podívejte se na nabídku dalších akcí
 
Aktuální novinky 
Nový archiv KRÁLE VÍN - tak trochu jiný sklep

Vinný sklep, ve kterém můžete zažít věci, které jste ještě nezažili. Základní nabídku tvoří několik set vín, která získala v posledních letech pozitivní hodnocení v největší soutěži českých a moravských vín - KRÁL VÍN ......


Vína-vinařství.cz – online katalog
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS