Zážitková gastronomie 13. 10. - hotel Happy Star

Na vinici byli všichni odměněni degustací 8 aktuálních znovínských vín.
Po relaxaci v hotelovém bazénu přišel zlatý hřeb večera - šestichodové menu.
postupně jsem ochutnali:
ČERSTVÉ KANAPKY Znovín de Lux Claret
Veltlínské zelené 2006 jakostní „Malý vinař“
BRAMBOROVÉ PIROHY S LEHKÝM SALÁTEM Překvapivá kombinace pečených pirohů, zelného salátu a vína.
Chardonnay 2005 pozdní sběr „Znovín Gallery“
Rulandské šedé 2005 jakostní
KRÉMOVÁ ČESNEČKA S TOASTÍKY Zapomeňte na vodové „napravovací“ vývary s česnekem, je tu zcela nové řešení - krémové a sametové.
Aurelius 2006 výběr z hroznů „Znovín Gallery“
Ryzlink rýnský 2006 pozdní sběr „Malý vinař“
KOZÍ NUDLE Domácí nudle s kozím sýrem, cherry rajčátky a čerstvým špenátem.
Sauvignon 2006 pozdní sběr „Znovín Gallery“
Sauvignon 2006 výběr z hroznů
KRŮTÍ ROLÁDA SE ŠPENÁTOVÝM KRÉMEM Krůta 100 x jinak? Nikoliv. 101. řešení pro gurmány. Vynikající, chutné a zdobné.
Chardonnay 2006 výběr z hroznů
Cabernet Sauvignon 2006 výběr z hroznů rosé „Znovín Gallery“
LESNICKÝ GULÁŠ Srnčí kýta v kombinaci s domácím uzeným – atypický, ale vydatný guláš s bramborovými škvarkovými placičkami.
André 2005 pozdní sběr
Zweigeltrebe 2000 jakostní „Znovín Gallery“
KOKOSOVÉ POTĚŠENÍ Moderní moučník z tvarohového krému a čerstvého ovoce.
Pálava 2005 výběr z hroznů
![]() |