Koncert v hotelu Adria
![]() | ![]() | ![]() |
Když jsem přišel opravdu brzy ráno rozbalit ateliér do podzemní jeskyně Triton, ladil zde zrovna mistr ladič koncertní křídlo. To jakoby předznamenalo dokonalé sladění jak chutí zhotovených jídel, tak souhru fotografa a kuchařského týmu Michala Nováka. Všude, kde jsme vařili na nás byli připraveni – v Adrii jsem si ale připadal jako v televizním studiu Prima vařečky: vše dokonale připravené, v chladírně vozík s deseti platy, na každém připravené suroviny a polotovary pro jeden z deseti pokrmů. Jestliže tu před několika měsíci obchodní rada maďarské ambasády při degustaci tokajských vín konstatoval, že ani netušil, jak dobrá maďarská kuchyně se dá najít v Praze, pak dnes už vím proč. Michal Novák a jeho tým prostě umí vařit...
To ostatně dokazuje i titulní strana knížky; „konkurz na titul“ vyhrál snímek kuřecích prsou v ořechové krustě, zhotovený právě Michalem Novákem.
Poslední vaření v restaurační kuchyni doplnilo fotografie pokrmů o:
Lilkové lodičky
Vajíčková jarní studená polévka
Halušky se zelím a čabajskou klobásou
Halászlé Dunaújváros
Jemná ryba, Finocchio krém s anýzem
Rybí paprikáš s houbami
Kuřecí steak v ořechovo-medové krustě s cuketovo-sýrovými plackami
Marinované pštrosí steaky s tomatovým puré
Sárospatáki vepřovo-houbový paprikáš
Hovězí steak s pestem na salátu z cuket
Rýžový nákyp, jaký ve školní jídelně nebyl
Nyní už nezbývá, než se těšit na novou knihu a recepty v ní uvedené vyzukoušet ve vašich domácích kuchyních.
![]() |