Zážitková gastronomie ve svatomartinském hávu

Ke speciálnímu svatomartinskému menu jsme připravili nejen Svatomartinská vína ze Znovínu Znojmo, která jsou vyškolena přímo pro tento den, ale také sérii mladých vín přímo z výroby. Kdo nepřijel, může jen a jen litovat. Ve společnosti mladých vín jsme během večera podávali:
DOMÁCÍ DRŮBEŽÍ VÝVAR S DOMÁCÍMI NUDLEMI Velmi silný domácí husí vývar s domácími nudlemi, čerstvou zeleninou, drůbkami a masem.
BRAMBOROVÉ LOKŠE PLNĚNÉ PEČENÝMI HUSÍMI JATÝRKY NA CIBULCE S JABLKY Tenké bramborové placky pečené na tálu, plněné gurmánskou směsí z uzeného, husích jater a jablíček pečených na cibulce.
PEČENÁ KROCANÍ PRSÍČKA SE SLANINOU VE ŠVESTKOVÉ OMÁČCE. Kousky krocaních prsíček obalené v domácí anglické slanině, opečené do zlatova s omáčkou ze švestkových povidel jemně zjemněnou smetanou.
DOZLATOVA PEČENÁ HUSIČKA PO STAROČESKU Zlatavá husička plněná jablky podávaná na červeném a bílém zelí s opečenou cibulkou, s bramborovým a špekovým knedlíkem.
MORAVSKÉ PŘESŇÁKY PLNĚNÉ MÁKEM A PŘELITÉ POVIDLY. Bramborové taštičky s mákem a povidly, přelité voňavým sádlem.
(už ne s vínem, ale s voňavým domácím višňovým likérem)
Po večeři nastoupil cimbál a další baterie mladých, voňavých vín. Prostě oslava svatého Martina, jak má být.
![]() |