Degustace klobás ve Vinařství U Kapličky
 aneb netradiční představení mladých vín.


Doba je dnes opravdu těžká a i ti nejlepší vinaři se musí snažit a vymýšlet nové a nové cesty, kudy proniknout k chuťovým pohárkům a následně i srdcím konzumentů vín. Jednou z velmi zajímavých akcí uplynulého týdne byla degustace domácích klobás ve Vinařství U Kapličky. Klobásy – skutečně na místě vyrobené i vyuzené byly prostě jedinečné a těžko se mezi nimi dal vyhlásit vítěz. Stejně skvělá však byla mladá vína, která tekla doslova proudem.
Začátek večera byl poměrně nenápadný. Nejdříve se hlavně jedlo, klobásky, zabíjačkové speciality, skvělé koláče a já hlavně bramborové placky s povidlím – zhmotněná nirvána. Víno se nejprve lilo ze džbánků, v další části sklepa pak už byla připravena kompletní mladá produkce k ochutnání z improvizovaně natočených lahví.
Po několika hodinách přechutnávání nás Rosťa Žďárský (marketing) a Dalibor Babáček (sklepmistr i vinohradník) pozvali na řízenou degustaci mezi nerezové tanky a následně i sudy. Zde chutná víno vždy nejlépe. Vrcholem pak byla degustace nejlepších vín minulých let. Vinařství má sice krátkou tradici, ale jeho vína se již dokázala prosadit svou kvalitou na nejedné velké soutěži. Rosťa sliboval 3 vína, nakonec jich bylo asi 15 … kdo by to počítal. Nelze nezmínit neuvěřitelně nádherný Ryzlink rýnský 2006 pozdní sběr, který se lehkou lahvovou zralostí vymknul všem představám o moravském víně. Škoda jen, že už není a hlavně, že ho nemám ve sklepě.
Rámec celého večera a noci dotvářela výborná cimbálovka, která hrála nejen moravské a slovenské lidové, staré šlágry či rockové pecky, ale dokonce i mé oblíbené židovské tóny.


 prohlédněte si fotoreportáž
 
 
Aktuální novinky 
Snoubení vín a pokrmů v Táboře

25. 3. v rámci Táborského festivalu vína speciální šestichodové menu dvanáct degustačních vzorků vín od předních českých a moravských vinařů ...


Gastro&Hotel
  
Hlavní stránka | Autoři | Kontakty| RSS