Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Růžové opojení v jižních Čechách.

Českobudějovický hotel Clarion se mění dvakrát ročně na Mekku milovníků českých a moravských vín. V případě Dnů v růžovém současně i na Mekku milovníků kvalitní gastronomie. Jihočeští milovníci kvalitních zážitků zcela zaplnili prostory lobby i restaurace Benada. S radostí a úsměvem poctivě ochutnávali 218 růžových vín a klaretů 101 vinařů soutěžících v JAROVÍN ROSÉ 2017 a s nemenším nadšením i 56 sektů a frizzante z hostujícího KRÁLe VÍN České republiky.

Šéfkuchař Clarion Congress Hotel České Budějovice Filip Starý se v letošním roce skutečně vytáhl a připravil na 18. května naprosto neuvěřitelné menu. Všechny chody byly nabízeny v mini porcích a snoubili jsme je se skvělými rosé víny nebo sekty. Hosté si mohli postupně ochutnat Tartar ze pstruha potočního, Marinovaná kachní prsa ve skořici se švestkovým chutney, Sušenou vepřovou panenku v bylinkovo ořechové krustě s cibulovým kompotem, Gratinovaného kanadského humra, Grilovanou jehněčí svíčkovou s bramborovým pyré a medvědím česnekem a na závěr Melounový sorbet s likérem limoncello.

Vzhledem k tomu, že se akce konala v jižních Čechách, nemohla chybět prezentace skvělého Archivního sýra z Madety. Nabízen byl spolu se speciálními wineládami vyráběnými ve Wine Wellness hotel Centro v Hustopečích a v doprovodu toho nejlepšího vína – šampiona soutěže JAROVÍN ROSÉ 2017BMVinařství.  

Ani v letošním roce nechybí velmi populární soutěže o nejrůžovější pár. Soutěží se o lákavou cenu – karton růžových francouzských sektů. Nakonec na pomyslném stupínku pro vítěze stály dva páry se shodným počtem 15 růžových oděvních a módních doplňků. Skvělá výzva k příštím koštům!

Stalo se již tradicí, že se do všech akcí pořádných produkcí KRÁL VÍN České republiky prolíná charita. V posledních letech jsou charitativní aktivity věnovány sdružení pacientek s onemocněním rakovinou prsu Mamma Help. Nově je však pojatý způsob. Pořadatelé totiž připravili lákavě vypadající talíře s žitnými chleby pečenými na bukovém dřevě v pekárně a restauraci Eska, letošním držiteli Bib Gourmand Michelin. Na dvou krajících byli pomazánky ze stejné restaurace, na dalších dvou pak chlazené paštiky z Hamé. Každý, kdo chtěl ochutnat, musel vložit do kasičky se sbírkou na Mamma Help minimálně 50 Kč. Výnos sbírky může být zjištěn až po úředním rozpečetění kasičky, ale odhadem se podařilo nasbírat přes 2 000 Kč.   

Podívejte se do termínového kalendáře, ať nepropásnete akci, která se koná ve vašem městě.  

inzerujte na pravém místě

Aktuality

Fulltextové vyhledání