Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Ostrava je růžová!

Ostrava byla historicky, po Praze, prvním místem konání Dnů v růžovém a je to tu tu znát i po letech. Zcela vyprodaný sál, spousta návštěvníků v růžovém, skvělý apetit na víno i na připravené menu. Také rozesmáté a spokojené obličeje a chuť si hrát - to vše byla ve čtvrtek Ostrava.

V rámci Dnů v růžovém pořadatelé prezentují 180 růžových vín a klaretů přihlášených do soutěže JAROVÍN ROSÉ 2019 a také 70 sektů a frizzante z jarní části hodnocení KRÁL VÍN České republiky 2019. Pořadatelé tradičně doplňují prezentaci vín o vhodná gastronomická sousta a v řadě případů i o představení zcela nových či neznámých produktů s víny se skvěle snoubících.

Na Dnu v růžovém tak kromě skvělých českých a moravských vín bylo k ochutnání skvělé pětichodové menu šéfkuchaře hotelu Otty Kokoszinského: 

  • Terina ze sýru Cottage  
  • Vepřová panenka uzená na ovocném dřevě
  • Kachní prso na levandulích, risotto s kandovaným  pomerančem
  • Telecí hřbet v úpravě ,,Sous-vide“, chutney z červené cibule, bramborové pyré s bílým mákem
  • Čokoládový mousse s vinnou pěnou

O pitný režim se, jako vždy, stará nejčistší voda AQUILA.

Samostatnou ochutnávku svých sýrů nabídla usměvavá sýrařka, kterou vyslala jihočeská populární mlékárna MADETA.

Velmi očekávaná je soutěž o nejrůžovější pár, který vyhrál karton růžového frizzante z VINAŘSTVÍ VAJBAR. Ale v Ostravě zdaleka nevyhrával jen nejrůžovější pár. Všichni přítomní, kteří přišli na akci v růžovém oblečení alespoň na horní polovině těla, získali zdarma vstupenku na prohlídku VINAŘSTVÍ VAJBAR spojenou s degustací. A další byli odměnění při losování tomboly, ve které se rozdávalo víno loňského krále vín VINAŘSTVÍ JAN PLAČEK.

A pochopitelně, že KRÁL VÍN České republiky opět myslí na potřebné. Pomáhá ženám s rakovinou prsu, na všech Dench v růžovém můžete přispět pacientskému sdružení žen s rakovinou prsu - Mamma HELP. V Ostravě každý přispěvatel obdržel jako poděkování speciální domácí buchtu z kváskového těsta s růžovou posypkou z pražské pekárny a restaurace ESKA, dvojnásobného držitele BIB Michelin. Šestice šťastlivců, kteří si vybrali z pekáče buchtu ořechovou, získala navíc láhev růžového vína. Vybrané částky zveřejníme po rozpečetění kasiček.

Chtěli byste také ochutnat? Jednoduché řešení. Jedeme za vámi a těšíme se na setkání:

23. 5.     DEN V RŮŽOVÉM PRAHA

8. 6.       DEN V RŮŽOVÉM NA ZÁMKU MĚLNÍK

Moje láhve

Fulltextové vyhledání