Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Dobroty z ostravské Benady

Čtyřhvězdičkové hotely Clarion najdete napříč celou republikou a v každém z nich i designovou restauraci Benada. Té ostravské vládne skvělý šéfkuchař Otto Kokoszynski a je to znát. S nástupem nového jarního menu jsme zaskočili ochutnat.

Menu je ideálně krátké, pojí domácí czech specials s vlastími recepty sítě Benada a kreacemi šéfkuchaře inspirovanými napříč zeměkoulí. Vybrali jsme následujíí pokrmy a rozhodně nelitovali.

Uzená kachní prsa  s ovocným salátem a praženými piniovými jádry

byla velmi zajímavá, křehká a designově provedená. Ve studeném ovocném salátu se objevovaly i zajímavé teplé hrozny.

Bílá kachní játra „Foie gras“ s kávovým krémem a sorbetem z růžových grepů

vynikající, oříškově-máslová chuť, osvěžená netradičně sorbetem a doplněná kávovým podtónem

Kuřecí prso marinované v citrónových lístcích s bulgurem, mangem, koriandrem a pikantní africkou harissou

jemné, aromatické s dokonalým závanem severoafrické kuchyně, harissa skutečně čerstvá a pálivá, příloha v podobě bulguru velmi nápaditá

Limetovo&citrónový cheesecake gratinovaný třtinovým cukrem

skvělý a nadýchaný, pečený ve vodní lázni při nízké teplotě s nápaditou cukrovou krustou

Variace českých a moravských sýrů  

na závěr k lahvi dobrého červeného... ale i tady ve velkém designu s malinovou redukcí a bylinkovým olejem

Co dodat? Až pojedete na ostravsko, zkuste ochutnat.

Více obrázků

Moravské vinařské stezky

Aktuality

Fulltextové vyhledání