Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zážitková gastronomie

Snoubení vín a pokrmů, Slow Food degustace, zážitková gastronomie - to vše jsou synonima pro krásný zážitek, při kterém se výborný pokrm snoubí se skvělým vínem a společně vytvářejí božský zážitek.

Branko Černý byl, spolu s Dr. Lubošem Bártou, jedním z prvních sommelierů, kteří se u nás začali profesionálně orientovat v oblasti snoubení vín a pokrmů. Své zkušenosti s gastronomií, víny a jejich spojením předávali nejen na degustacích, ale také ve třech knižních titulech - Knihách o kráse snoubení vín a pokrmů

Za více než 13 let se změnily receptury, vína i řada postupů. Co však zůstává, je láska k dobrému, poctivě uvařenému jídlu a ke skvělým českým a moravským vínům, kterou se snaží předat svým hostům, milovníkům vína a gurmánům. Při řadě firemních prezentací se samozřejmě setkává s řadou hostů, kteří ještě nemají formovaný vztah ke gastronomii a vínům. V nich se snaží zažehnout jiskřičku poznání, která by je měla vést na cestu bohatší a zdravější gastronomie a k čistým vínům s minimem chemických vstupů.

Program snoubení vín a pokrmů lze teoreticky uspořádat v jakémkoliv místě ČR, ale vždy to vyžaduje spolupráci s nejlepším gastronomickým zařízením v regionu a hodně investovaného času. V některých hotelích se zážitková gastronomie a její programy již domestikovaly - na následujích stránkách najdete nabídku jednotlivých menu.

časopis, se kterým máte náskok

Fulltextové vyhledání