Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Vrchol Táborského festivalu vín

Společenským vyvrcholením Táborského festivalu vín se, jako i v minulých letech, stala slavnostní galavečeře snoubící krásná vína se skvělými pokrmy za slovního doprovodu Branko Černého.

Pořadatelé letošní gala večeři umístili do hisotrického objektu Střelnice a nutno konstatovat, že vybrali dobře. Šéfkuchař připravil se svým týmem skvělý gastronomický zážitek, který jen umocnila vína nejlepšího vinařství loňského roku - Vinařství Volařík. Slova jsou zbytečná, podívejte se na menu a na fotografie. Vše chutnalo stejně dobře, jako vypadá...

Za fotografie děkujeme Davidu Peltánovi

 
1. Paštika z husích jater Foie Gras s medovo-majoránkovou omáčkou, zdobená pěnou z čerstvé majoránky
Ryzlink vlašský 2010 pozdní sběr polosladké   Perná Železná
 
Ryzlink vlašský 2009 pozdní sběr polosuché    Perná U Boží Muky
 
2. Pošírovaná hruška s medem a česnekem, kuskus s pancettou
Veltlínské zelené 2010 pozdní sběr polosladké Březí   Ořechová hora
 
Veltlínské zelené 2011   pozdní sběr suché Březí Ořechová hora
 
3. Karotkový krém se zázvorem
Chardonnay 2011 výběr z hroznů polosladké Březí    Liščí vrch
 
Ryzlink vlašský 2010 kabinetní polosladké Březí Zimní vrch
 
4. Candát s višňovou omáčkou na cukrovém hrášku
Ryzlink vlašský 2011 kabinetní suché   D.Dunajovice Zimní vrch
 
Ryzlink vlašský 2011 pozdní sběr suché D.Dunajovice Plotny
 
5. Jehněčí kýta s pasírovanou zeleninovou omáčkou, smažené škubánky
Ryzlink rýnský  2011 pozdní sběr suché Perná Pravá klentnická
 
Chardonnay 2010 pozdní sběr polosladké Sedlec Zátiší-Hliník
 
6. Domácí grepový sorbet se zázvorem
Frankovka 2011 rose pozdní sběr polosladké D.Kounice Šibeniční hora
 
Merlot 2009 výběr z hroznů
 
7. Banánový piškot s čokoládovým krémem a vanilkovým sněhem
Tramín 2009 výběr z hroznů sladké D.Dunajovice     Plotny
 

Více obrázků

K dobrým vínům patří i elegantní šperky

Fulltextové vyhledání