Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Valentýnské bublání

Vše je jednou poprvé. K prvnímu ochutnání perlivých frizzante pozvalo Vinařství Vajbar zamilované páry do Degustačního sklepa v Zaječí. Jednalo se o první akci ve formátu snoubení vín a porkmů, určitě nikoliv poslední.

Celý večer začal pohodovým posezením u zapáleného krbu ve vinárně spolu se speciálním Valentýnským punčem a kanapkami. Po chvilce čekání na opozdilce se už celá společnost přemístila do útrob degustačního sklepa se slavnostně prostřenou tabulí.

Degustace probíhala v příjemně uvolněné atmosféře, kterou u mikrofonu vinařského vytvářel majitel vinařství Bronislav Vajbar a u mikrofonu gastronomického Branko Černý.  Studený předkrm obstaral tatar z lososa s drobnými kapary, pečeným koktejlovým rajčetem a kandovanou limetkou s křupavými toasty snoubené s  Frizzante rosé kabinetní víno 2015.

Po Frizzante Veltlínské zelené kabinetní víno 2015 přišel teplý předkrm - Slávky na víně a kořenové zelenině spojené  s SEKT VAJBAR Brut jakostní šumivé víno stanovené oblasti 2013 a následně i SEKT VAJBAR Extrabrut jakostní šumivé víno stanovené oblasti 2013.

Mezichod obstaralo Frizzante Irsai Oliver kabinetní víno 2015 a po něm už hlavní chod, kterým byly

Valentýnské kuličky z hovězího masa, plněné sušenými brusinkami marinovanými v červeném víně, podávané v růžové omáčce s tortilou, snoubené s Frizzante Divoká višeň.

Posledním perlivým vzorkem bylo Frizzante Muškát moravský 2015 kabinetní víno. Po něm následovaly domácí hodové koláče a espresso Lavazza.

 

V průběhu večera ochutnali návštěvníci další novinku - nealkoholické perlivé mošty, ale také několik vín ročníku 2015, která vstoupí na trh příští týden. Za pozornost stojí vína červená, která vstupují na trh ve velmi neobvyklou dobu, ale jsou již krásně hladká a sametová.

Více obrázků

Moravské vinařské stezky

Fulltextové vyhledání