Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Valentýn s KRÁLEM VÍN

Letos došlo ke spojení dvou tradičních zimních akcí v jednu. Rozloučení s KRÁLEM VÍN, kde je tradičně naposledy prezentována patnáctka nejlepších vín ve spojení s gastronomií, splynulo s Valentýnskou párty. Milovníkům skvělých vín, gastronomie a života tak pořadatelé umožnili skutečné vyžití.

Akce proběhla na tradičním místě – v hnanickém hotelu Happy Star, který leží na samé hranicí Národního parku Podyjí na Znojemsku. První část večera patřila výhradně vínu a gastronomii. Šéfkuchař hotelu připravil sedmichodové menu, které moderátor večera Branko Černý umě snoubil se skvělými víny, z nichž většina nejen že není ve skladu vinařů, ale možná už ani u milovníků vín v privátních sklepích. Zkrátka rozloučení, jaké má být. S trochou nostalgie, s trochou napětí – co přinese ten ročník letošní, ale hlavně se spoustou radosti a zábavy.
 
V romanticky laděném salonku si hosté za svitu svící ochutnali:
 
TANZBERG MIKULOV, a.s - Sekt Chardonnay a Ryzlink vlašský 2007, jakostní šumivé víno
 
Růžový roastbeef podávaný s bylinkovou a brusinkovou omáčkou
SING WINE, s.r.o. - Zweigeltrebe rosé 2010, jakostní víno odrůdové
 
Rodinné vinařství Zdenek Polach - Frankovka rosé 2010, pozdní sběr
 
Grilovaná nakládaná zelenina s pršutem a parmezánem
Vinařství Čech - Sauvignon 2010, pozdní sběr
 
KOSÍK - vinařství z Tvrdonic - Sauvignon 2010, pozdní sběr
 
Hráškový krém s růžovými plátky slaniny
Vinařství Balážovi – Kerner 2010, pozdní sběr
 
Jakub Šamšula - vinařství Čejkovice - Chardonnay 2010, pozdní sběr  
 
Máslová ryba na máslovém bramborovo-zeleninovém pyré
Ing. Richard Tichý - Ryzlink rýnský 2008, pozdní sběr
 
Vinařství Volařík - Ryzlink vlašský 2010, pozdní sběr     
 
Pečené bylinkové králičí stehno se selskou nádivkou, čerstvým špenátem a smetanovými brambory
Vinařství Leoš Horák – Sauvignon 2010, pozdní sběr     
 
Vinum Moravicum, a.s. - André 2009, pozdní sběr
 
Zvěřinové ragout se špekovým knedlíkem
Vinařství Ilias - Merlot rezerva 2008, pozdní sběr
 
Vinařství Hřiba - Zweigeltrebe 2010, pozdní sběr          
 
Lívance s lesním ovocem a zakysanou smetanou
Vinařský dvůr u Mlýnků - Muškát moravský 2010, pozdní sběr
 
Martin Šebesta - Ryzlink vlašský 2009, ledové víno           
 
 
Vzhledem k tomu, že se kuchaři báli, aby porce nebyly malé, málokomu se podařilo zdolat celé menu bez následků. Další hodiny, které byly původně plánované na oldies party tak hosté trávili spíše odpočinkem a funěním, nakonec však byl uznán tanec jako ideální způsob kalorického výdeje a rozcvička před vrcholem večera – párty v nočním bazénu a whirlpoolu se sekty. I tady se o zdroj světla staraly hlavně svíčky a za jejich mihotavého svitu se romantický večer protáhl až do třetí hodiny ranní…

Více obrázků

...nejkrásnější ženy a nejlepší vína ...

Fulltextové vyhledání