Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

U Hrabalů už i na terase

Prestižní butikové vinařství Domaine Hrabal z Hustopečí, ve kterém vlastníma rukama vyrábí víno JUDr. Miroslav Hrabal, dlouholetý ředitel Šlechtitelské stanice vinařské ve Velkých Pavlovicích, spolu s dcerou Sylvou a zetěm Martinem Bedřichem. Vína tu vznikají v malých šaržích – od 200 do 500 lahví. 

Společně podnikají i časté cesty za vínem a gastronomií do zahraničí, zejména do Francie. Zde se také formuje Martinův vztah k jídlu a jeho přípravě. Již několik let vaří v rodinném sklepu při nejrůznějších firemních akcích své speciality. Odtud byla již krátká cesta k myšlence otevřít sklep v sezóně veřejnosti. V samém centru Hustopečí, v uličce Turhandle tak vznikla před sklepem krásná terasa se zděným grilem a na ní můžete během letních víkendů ukájet své gastronomické potřeby.
Víkendové menu vzniká až ve čtvrtek při nákupu na farmářských trzích, ale vždy se můžete těšit na poctivě uvařené pokrmy z kvalitních surovin. My jsme ochutnali domácí paštiku z drůbežích jater spolu s domácí uzenou klobáskou a několika sýry. K předkrmu sedlo mladé Veltlínské zelené, ale k paštice a sladké gorgonzole vynikl Ryzlink vlašský ve výběru z bobulí. Na grilu jsme si nechali udělat krkovici v rozmarýnu a hovězí svíčkovou s praženou pancettou a grilovanou zeleninou. Obojí bylo skvělé a s předloženým barikovým Merlotem ještě lepší. 
Díky naší nenažranosti jsme ještě ochutnali zaječí ragout s noky z odpalovaného těsta a rukolovým pestem. I přesto, že žaludek signalizoval jasné stop, zajíc stál skutečně za to. Rozhodl jsem se ho tedy považovat za dezert…  

Více se o vinařství dozvíte zde

Více obrázků

nový e-shop s víny

Fulltextové vyhledání