Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Rytířské snoubení

Snoubení prestižních vín a pokrmů přivolávajících jaro připravil na setkání členů Evropského řádu rytířů Branko Černý spolu se šéfkuchařem hotelu Happy Star Davidem Fučíkem.

Čtyřicítka dam vína, rytířů, adeptů na přijetí do řádu a hostů se sešla v populárním hotelu na okraji Národního parku Podyjí, aby tu prožili večer plný krásných moravských vín a neobvyklých chutí. Vína k menu vybral Branko Černý ze svého archivu vín, která v minulých letech medailově uspěla ve vinařském projektu KRÁL VÍN České republiky. O nečekaně krásný úvod se postaral Bronislav Vajbar, který přivezl svůj premiérový sekt kvašený v láhvi. Díky dalším rytířům byla pultová degustace vín obohacena o další vzorky moravských, slovenských a rakouských vín.

David Fučík prezentoval následující (velmi povedené) menu:

Pěna z domácích škvarečků s Jevišovickým chlebem
Tiramisu se zauzeného pstruha s brusinkami, křenovým dipem  a marinovaným polníčkem
Drůbeží vývar s kořenovou zeleninou a taštičkami plněnými kuřecími játry
Skopový špalíček se špenátovými bramborami a tymiánovým sosem
Uzený hovězí jazyk s nastavovanou bramborovou kaší a restovanou cibulkou
Ořechové soufflé se švestkami dušenými v červeném víně

Závěr večera trávila část hostů u vín v salonku, druhá část využila nabídku privátního koupání v bazénu a whirlpoolu, pochopitelně se sekty a frizzante.

Více obrázků

inzerujte na pravém místě

Fulltextové vyhledání