Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Ostrava zrůžověla.

Již tradiční Den v růžovém přivítal Ostravský Clarion modrou oblohou a hřejivým sluníčkem. Pořadatelé operativně přesunuli celou akci na hotelovou terasu. Degustaci 150 rosé vín spojenou s devítichodovým menu a grilováním navštívilo téměř dvěstě milovníků vína z Ostravy a okolí.

Na prosluněné hotelové terase vznikla během dne gastronomická oáza. Kuchař roku 2013/2014 Otto Kokoszynski si tu nechal postavit malou venkovní kuchyň, ve které nechyběl konvektomat, teplý vozík, chlazený vozík i gril známé značky Weber. Sommelieři mezi tím rozmístili na 5 stolů 150 vín ze soutěže Jarovín Rosé, Aquily i kávovar s kapslemi Lavazza Blue. Uprostřed terasy byl umístěn bufet s Kosteleckými uzeninami, sýry a olivami Carbonell.

Už půl hodiny před 18. hodinou postávaly před terasou hloučky nedočkavců, které se úderem 18. doslova vrhly na nevýše bodovaná vína. Na akci se objevili i dva vzácní hosté – Miss Víno Lucie Klukavá si nemohla nechat ujít akci na „domácí“ půdě a čerstvý držitel zlaté medaile z Mondial Rosé Bronislav Vajbar, který si s milovníky vína povídal na téma výroby úspěšných medailových rosé vín.  Půl sedmou byla odstartována kuchařská exhibice Otty Kokoszynského, která za velkého potlesku trvala až téměř do jedenácté. Z pod rukou šéfkuchaře hotelu postupně k hostům přicházely studené předkrmy:

Marinovaný losos s limetovým crème fraîche

Caesar salátek s chipsem uzené slaniny a kuřecím prsem

Anglická kachní prsa podávaná s emulzí růžových květů

 

Mezitím se rozpálil gril a na něm se postupně grilovaly dobroty z Kosteleckých uzenin – tři druhy klobás, dvě masa a také burger dvouručák podle Romana Vaňka.

Následovala show s teplými pokrmy šéfkuchaře hotelu:

Filátko z mořského vlka na zeleninovém risottu s fave fazolkami

Konfitovaná vepřová panenka podávaná na karotkovém pyré s vůní zázvoru a zeleninovým vinaigrette

a Brazírovaná hovězí plec ,,Qualivo“ ravioli s ricottou a čerstvou rukolou

 

Na závěr se sluší podávat něco sladkého. V závěrečné trojtečce postupně nastoupil:

Jemný smetanový dortík s čerstvými jahodami

Tvarohové knedlíčky na jahodovém tartaru

Čokoládová pralinka s limetovým olejem a koule s ořechy

 

Hosté tentokrát opouštěli akci nejen „zdegustovaní“, ale také přejedení. Nicméně s úsměvem a slovy díků na rtech. Na shledanou v říjnu na Královském koštu v Ostravě!

 

Festival otevřených sklepů

Fulltextové vyhledání