Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Mikulov gourmet festival 2013

Po celý víkend se v Mikulově odehrávaly gastro-oenologické orgie. Již čtvrtým rokem se daří mikulovskému vinaři Petru Marcinčákovi dovézt do Mikulova špičku české kuchařské reprezentace, která na jím stanovený motiv vaří pokrmy spojené s historií Mikulova v novém a moderním hávu

Po loňském roce, který mapoval pokrmy různých zemí, ze kterých pocházeli majitelé mikulovského panství, byla v letošním roce přichystána renesanční hostina Adama z Dietrichsteina, nejvyššího hofmistra a tajného rady císaře Rudolfa II. Adam z Dietrichsteina na Mikulovském hradě dlouho žil a pochopitelně tu také na císařské úrovni hostil své hosty.

Do Mikulova přijelo během tří dnů festivalu 700 návštěvníků, kterým bylo vydáno 1 800 menu. Každé menu obsahuje tři chody a bylo snoubeno s víny Vinařství Volařík nebo Víno Marcinčák. Navíc se v každé restauraci ještě prezentují další vína, někde VOC Mikulov, jinde třeba růžová. V každé restauraci byl připraven i doplňkový program – snoubení sýrů s marmeládou, speciální vína se sušeným ovocem, snoubení vína s čokoládou či čokolády s kávou. Jedno menu stojí, včetně doplňkového programu, 950 Kč. Není divu, že je každým rokem vyprodáno dopředu.   

Celou reportáž najdete ve Wine&Life Magazine 3

text a foto Branko Černý

Více obrázků

Luxus v Ostravě...

Fulltextové vyhledání