Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Královský košt v Ostravě

Na tradičním místě – v hotelu Clarion Congress Ostrava, v tradiční čas – 25. října, s tradiční velmi bohatou návštěvou, se uskutečnil již tradiční Královský košt v Ostravě.
 
Krásně prostřené sály hotelu Clarion Congress Ostrava přivítaly stovky nadšených milovníků vína z Ostravy a okolí. Návštěvníci přijeli i z Opavy, Frýdku-Místku, tradičního Polska, ale i z Itálie. Po slavnostním zahájení, o které se postarali ředitel hotelu Radim Beneš a autor projektu Branko Černý, se doslova vrhli na tři stovky medailových vín z letošního projektu KRÁL VÍN České republiky. Řada z těchto vín je už u vinařů vyprodaná, proto se jednalo o poslední možnost, jak je ochutnat.
Hodinu po zahájení si všichni společně připili letošním championem – famózním Ryzlinkem vlašským z Perné z dílny Vinařství Volařík. Víno, které je označením polosladké, ale vzájemný souboj kyselin a cukrů vytváří dojem spíše suchý či polosuchý, ale neuvěřitelně plný a bohatý.
Návštěvníky potěšilo i losování o 20 věcných cen věnovaných partnery projektu. Vyhrát se daly balíčky s olivami a olivovými oleji od Carbonellu, sýry Gran Moravia, knihy, sommelierské potřeby Fackelmann i víkendový pobyt v hotelu Clarion.
K vínům byla, jako tradičně, připravena i neutralizační sousta – tradiční Gran Moravia, olivy Carbonell i domácí klobásy. K tomu navíc prezentace toskánského salámu s lanýži a sušených šunek Jamón strano. O doplňování tekutin se tradičně starala Mattoni a Aquila, povzbuzení sil pak zajišťovala nově angažovaná Lavazza Blue.
Nejzajímavější zprávou pro Ostravany je, že ředitel hotelu přislíbil pořádání Koštu i v příštím roce, kdy je plánovaná rekonstrukce kongresové části hotelu. Máme se tedy na co těšit.

Více obrázků

nový e-shop s víny

Fulltextové vyhledání