Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Galavečeře Táborského festivalu vína

Jiří Blafka pořádá v Táboře zcela vyjímečný a ojedinělý vinařský festival. 16 festivalových dnů je zaplněno degustacemi vín, kombinacemi vín a sýrů či představováním u nás málo známých produktů. Večer před velkým finále - prodejní prezentací vinařů v kulturním domě Milenium - je tradičně věnován snoubení vín a pokrmů v rámci galavečeře. Šest skvělých chodů šéfkuchaře Vladislava Skoumala, kterému skvěle asistoval Jaromír Dubišar, doplnilo dvanáct špičkových vín dvanácti prestižních vinařství z Čech a Moravy. Celým večerem provedl Branko Černý. 



Podívat se můžete i na reportáž České televize


Co vše bylo součástí této večeře?

Proqin – Rosa Maria Pinot Noir natural brut

Zaječí paštika plněná sušeným ovocem podávaná s vinnou redukcí a lehkým salátem - mistrovské dílo spojující ovoce s jemnou, ale přesto velmi výraznou paštikou, která se krsáně snoubí Cabernet Sauvignon/Cabernet Moravia 2009 rosé kabinetní Vinařství Binder

Vinařství Vajbar – Veltlínské zelené 2009 pozdní sběr

Hráškový krém s restovanou slaninou a česnekovými krutony je velmi přírodní, čistý a krásně harmonický. Tóny hrášku, které tak trochu"padají na jazyk" krásně vytahuje kyselinka z velmi příjemného cuvée Viléma Krause Enotrion 2008

Vinařství Dufek – Rulandské šedé 2009, výběr z hroznů

Uzená kachní prsa položená na zeleninovém soté a bramborové placičce byla prvním orgasmem večera - velmi výrazné stopy kouře, přitom jemné, růžové a velmi šťavnaté maso vyvážené výborně připravenou zeleninou. To vše dotvářel nasládlý Aurelius 2009 pozdní sběr z Metroflory.

Vinařství Kovács – Cuvée Miroslav 2009

Filátko z candáta pečené v přepuštěném másle a drceném kmínu, dýňové pyré bylo ještě obohaceno o zelené šťavnaté hráškové lusky a šalotku na víně. Neuvěřitelná sbírka chutí a vůní hledala víno snů a našla ho v Ryzlinku vlašském 2009 pozdní sběr z vinařství Volařík.

Vladimír Tetur – Rulandské modré 2007 výběr z hroznů

Váleček z hovězího krku podávaný na křenové smetaně, bramborová kaše s černými lanýži, panenka v pršutu a celerový krém byl pohádkový. Nevíte zda nejdříve vychutnávat lanýže, hovězí s křenovou pěnou nebo růžovou panenku prosycenou vůní pršutu či voňavý krém z pečeného celeru. Ještě že ve sklenkách byl poklad z Pálavy - Merlot 2009 výběr z hroznů z vinařství Ilias

Martin Šebesta - Dornfelder 2009 Barrique pozdní sběr

Tradiční jihočeská žemlovka a vanilkový krém s rumem rozhodně nepřipomínaly ani omylem pomstu školních jídelen. Navíc se sladkou a aromatickou Pálavou 2009 výběr z hroznů z Vinice – Hnanice tvořily skvělou harmonii


Skvělé fotografie nám zapůjčil k reportáži David Peltán, DiS.
fotograf a publicista, www.myspace.com/david_peltan

Více obrázků

Festival otevřených sklepů

Fulltextové vyhledání