Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Galavečeře s královskými víny

Již šestiletou tradici mají galavečeře konané poslední večer nejdelšího evropského festivalu jídla a vína v Táboře pod vedením vinařského publicisty Branko Černého. V posledních letech se z nich vykristalizovala galavečeře snoubící pokrmy z vína se špičkovými víny, která získala exkluzivní zlaté medaile a zároveň označení pěti korunek v soutěži posledního ročníku KRÁL VÍN České republiky.

Táborský festival se potýkal s problémy způsobenými změnou provozovatele Střelnice, v jejichž sálech minulé roky hostoval. Doslova na poslední chvíli, pár dnů před začátkem festivalu, se aktivity přesunuly do hotelu Palcát a nutno říci, že to galavečeři jen prospělo. Designové prostředí restaurace, ochotný a milý personál a velmi šikovní kuchaři udělali skvělou atmosféru pro nejlepší vína z Moravy a show Branko Černého.

Branko k tomu říká: "Táborský festival je úchvatný projekt. Pořadatelé tu odvádějí neuvěřitelné množství práce. Na měsíc se do Tábora přemístí vinařská i gastronomická špička a co víc - všechny akce jsou vyprodané. Dokonce včera se konaly tři akce najednou a na všech bylo plno. Klobouk dolů."

Přečtěte si, co vše bylo v rámci snoubení prezentováno:

TANZBERG MIKULOV - Sekt Chardonnay & Ryzlink vlašský 2010 jakostní šumivé víno

Tataráček z kachních prsou s karamelizovaným jablkem a omáčkou z vinné grappy

VÍNO J.STÁVEK - Rosé Nad Zahrady 2012 pozdní sběr

VITIS – Rulandské bílé 2012 pozdní sběr

Francouzská cibulačka ze silného vývaru s bylinkovými krutony

VINAŘSTVÍ NA ŠPIČÁKU – Ryzlink rýnský 2012 moravské zemské víno

AMPELOS – Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr

Šafránové risotto s bílým vínem, parmazánem a grilovanou krevetou

VBV – Muškát moravský 2012 pozdní sběr

AMPELOS – Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr

Konfitované kuřecí prso s kůží plněné ořechovým máslem s omáčkou beurre blanc a glazírovanou růžičkovou kapustičkou

ILIAS – Tramín 2012 výběr z hroznů – polosladké

VITIS – Frankovka 2011 pozdní sběr

HŘIBA Zweigeltrebe 2011 pozdní sběr

Vepřová panenka připravovaná ve vakuu, přeliv z portského vína s demi-glace a divokými brusinkami, pyré z černého kořene

MAŇÁK – Cabernet Sauvignon 2011 výběr z hroznů barrique

VINUM MORAVICUM – Neronet 2008 jakostní

Sorbet z červeného vína a malin, vanilka pěna s limetkovým želé

VOLAŘÍK – Pálava 2012 výběr z hroznů – sladké

 

 

Více obrázků

NEJRŮŽOVĚJŠÍ DEN V ROCE

Fulltextové vyhledání