Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

FOS v Archivu KRÁLE VÍN

Historicky druhý Festival otevřených sklepů v Modrých horách je již minulostí. Poprvé se k němu připojil i projekt KRÁL VÍN České republiky, jehož archivní sklep najdete v Němčičkách. V archivu byl pro účastníky Festivalu připraven speciální program ukázkového snoubení pokrmů s medailovými víny projektu KRÁL VÍN České republiky.

Během soboty tu Branko Černý odmoderoval čtyři řízené slow food degustace a v neděli ještě dvě. Nadšení hosté si tu, spolu se skvělými moravskými víny, ochutnali osm drobných, ale o to chuťově zajímavějších, chodů. První kombinací byla čerstvě dopečená bagetka se salátem z uzeného lososa, doprovázená svěžím rosé. Následovala domácí BIO cuketa zapečená se sýrem Gran Moravia, lehce zakápnutá acetem a olivovým olejem s Veltlínským zeleným. Ke klasické kombinaci pršutu a medového melounu se sluší podávat Rulandské šedé se zbytkovým cukrem. Ke kanapce s olivovým pestem sedělo Chardonnay a k tapenádě z černých oliv výhradně Sauvignon. To tortila plněná mletým masem s bylinkami a kokosovou smetanou, přelitá ostrovní omáčkou, vyžadovala Muškát moravský nebo Tramín. Zralé a hutné Rulandské modré (a v jednom případě ještě hutnější Cabernet Moravia) bylo partnerem houbovým crostinám. Závěr byl na kostičke Gran Moravie přelité domácí marmeládou ze špendlíků a limet, která byla podávána s velmi sladkou, fortifikovanou Pálavou.

Na závěr se snad sluší dodat jen to, že tato degustace stála neuvěřitelných 100 Kč na osobu. Nebyli jste na ní? Tak to můžete jen závidět, nebo si objednat svou, tentokrát už ne reklamní akci v Archivu KRÁLE VÍN.

Fotografovala Bc. Kateřina Černá a Zdeněk Hujnák

   

Více obrázků

...nejkrásnější ženy a nejlepší vína ...

Fulltextové vyhledání