Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Den růžových vín

První červnový pátek byl v táborském hotelu Lázně zasvěcen růžovým vínům. 150 milovníků tohoto ušlechtilého moku si tu vychutnávalo 97 růžových vín a klaretů, které byly přihlášeny do Grand testu časopisu Víno&Styl.

V krásném prostředí atria hotelu, přímo nad hučícím splavem řeky Lužnice byly umístěny tři pulty s víny nejen domácími, ale i řady zemí Evropy a světa. U nich si návštěvníci užívali volné pochůzkové degustace. Každý z návštěvníků obdržel aktuální číslo časopisu Víno&Styl, ve kterém jsou otištěny výsledky růžového Grand testu – mohl tak na místě srovnávat názor odborné komise a laické komise ostravských návštěvníků se svým dojmem z vína. Zásadním hitem se stala vína Broni Vajbara, Petra Štěpánka, Lahoferu a Jiřího Horta, která byla beznadějně vypita jako první.
 
Na hotelové terase se na grilu připravovaly speciality vhodné k vínům. Za zvuků živé kapely tu pod slunečníky probíhaly doslova lukulské hody. Šéfkuchař hotelu Jaromír Dubišar připravil kuřecí steak marinovaný v jogurtu a bylinkách, krůtí steak na liškách, jehněčí hřebínek se šípkovou omáčkou, jehněčí hřbet na bylinkách, kůzlečí špíz se slaninou a hořčičnou omáčkou, kůzlečí hřbet se zbojnickou omáčkou, kůzlečí žebírka a grilované žampiony s bazalkovým pestem.
 
Letní idylka trvala necelé dvě hodiny, po kterých přišel velmi prudký, naštěstí však krátký déšť. Během spršky se všichni hosté přesunuli do vnitřních prostor hotelu, ale zdravé jádro si po dešti osušilo křesla a lavice na terase a pokračovalo pod širým nebem, tak jak to k růžovým vínům patří.

Více obrázků

inzerujte na pravém místě

Fulltextové vyhledání