Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Colin Jackson ochutnal moravská rosé.

Colin Jackson Atlet světa 1993 a Atlet Evropy 1994 navštívil Den v růžovém v Ostravě. Velká degustace nejlepších růžových vín a klaretů nabízených ve snoubení s jarními pokrmy má v ostravském hotelu Clarion již dlouholetou tradici.

Pořadatelé přivezli 123 vzorků rosé z Moravy, Rakouska a Maďarska v rámci již 12. ročníku mezinárodní soutěže JAROVÍN ROSÉ. K vínům neodmyslitelně patří gastronomie. Asi ne všichni z přibližně 150 návštěvníků budou umět doma uvařit tak, jak to ve své kuchařské show předváděl šéfkuchař hotelu Otto Kokoszynski. Nicméně určitě zasel inspiraci a o tu tady jde především.

Ostrava žije nejen vínem, ale i sportem. Sotva skončilo mistrovství světa v hokeji, chystá se velká sláva atletická – Zlatá tretra. Na ni, s předstihem, přijel i velký britský atlet minulosti, držitel mnoha medailí a rekordů, Colin Jackson, který přijal s radostí pozvání na Den v růžovém.  Ochutnal tu pár vzorků, s úsměvem pózoval fotografickým aparátům a rozdával podpisy. K akci nám pak řekl: „Byl jsem mile překvapen množstvím hostů a množstvím skvělého vína. Víno, zvláště růžové, mám rád, vyzkoušel jsem 4 degustační vzorky a byly vynikající. Pěkná akce a díky za pozvání.“

Všechny gurmán y bude určitě zajímat, jak si velký šéfkuchař, člen reprezentačního týmu představuje gastronomii pro nadcházející měsíce. Trio studených předkrmů tvořila Domácí zauzená pečeně z mléčného telete s hráškovým pyré a salátkem z barevné čočky, Čerstvý kozí sýr s rukolovým salátkem, pistáciemi a jahodovým prachem a Tartar z marinovaného lososa a chřestu, se sepiovou texturou. V hlavních pokrmech mezi sebou bojovalo Kachní prso v úpravě ,,Sous-vide marinované v Apple Cider“ s jablkovým pyré se zázvorem, a rybízovou omáčkou, Vepřový bok a rolovaná hovězí plec „Qualivo“ ze švýcarského chovu v úpravě ,,Sous-vide“, se šouletem z barevné čočky a cizrny a Grilovaný vepřový hřbet z plemene ,,Duroc“ s baby kukuřicí balenou v pancette a bulgurem s koriandrem. I sladké tečky byly tři: Vanilková pěna v kompilaci s růžovým vínem, s kaštanovým brownies a marinovanými višněmi, Pralinka z Belgické čokolády Callebaut s pistáciovým jádrem a Kandovaná višeň v marcipánu a Belgické čokoládě Callebaut.

Podívejte se na video:

V průběhu večera proběhla krátká charitativní aukce. Dvě dárkové tašky s víny byly vydraženy ve prospěch Mama help dohromady za 2 100 Kč. Děkujeme štědrým dárcům, kterým není lhostejný osud našich spolubližních.

V průběhu večera byla k dispozici neutralizační sousta z Kosteleckých uzenin, sýr Gran Moravia, espresso Lavazza i nejlepší voda k vín Aquila. Celá akce se, vzhledem k počasí  odehrávala v přízemních prostorách kongresového centra s možností venkovního grilování, místo na slibované terase hotelu v prvním patře. Hosté si tak mohli nejen z tepla a sucha užívat pohledu na práce u grilu, ale ve chvílích, kdy nepršelo si i důkladně prohlížet vystavené nové modely FORD.

Prostě koncert chutí, vůní a jarní pohody. Skočte si do nejbližší vinotéky pro láhev dobrého moravského rosé a rychle škrtněte pod zahradním grilem…

nový e-shop s víny

Fulltextové vyhledání