Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Branko Černý

k vínu se dostal, tak jako mnozí jiní, prostřednictvím jeho konzumace. Z ní postupně vyrůstal koníček, vzdělávání na degustacích i v encyklopediích, až se postupně koníček prolnul do profese.

 Ta původně začala u obchodu s vínem v síti vinoték Vinného sklepa, postupně přicházely nejrůznější prezentace, degustace a party po celé republice. Dnes se profiluje jako nezávislý publicista a prezentér vín, organizuje degustace, večírky, společenská i firemní setkání. V roce 2003 se stal členem redakční rady časopisu Sommelier a odborným spolupracovníkem pořadu Tescoma Prima vařečka. Je spoluautorem pěti knih s vinařskou tématikou, spolu s Dr. Lubošem Bártou a autorem 13 vinařských knih.
Od roku 2006 pracuje na zásadním projektu Malé encyklopedie českých a moravských vín. Po třech edicích byl projekt přeměněn na KRÁL VÍN České republiky. Čtyři roky intenzivně spolupracoval s časopisem Víno&Styl, přispívá však i do dalších odborných i společenských magazínů – Beverage&Gastro, Profi revue Gastro&Hotel, Xantypa … Je autorem i vinařského kalendáře pro rok 2010, 2011, 2012 a 2013.

Branko Černý je držitelem degustátorského osvědčení dle mezinárodních norem ISO a certifikátu "Dietní poradce". Je členem pražského konvinia mezinárodní asociace Slow Food, členem Asociace Sommelierů České republiky a členem Syndikátu novinářů ČR. Od roku 2013 je členem Evropského řádu rytířů vína. Od roku 2014 je členem Komise Inspekce pro hodnocení a zatřiďování vína.

V roce 2016 dokončil studia na Business Institut EDU - studijní obor MBA - PR a komunikace - specializace pro vinaře a obchodníky s vínem.

Navštivte rozsáhlou prezentaci na  
 |

Festival otevřených sklepů

Fulltextové vyhledání